Formule 1
auto

Hoe werken strafpunten F1?

Je hoort het in de meeste gevallen wel wanneer je een race aan het kijken bent dan een coureur zoals bijvoorbeeld Lando Norris strafpunten heeft gekregen voor een actie die hij gedaan heeft, maar wat houden deze strafpunten precies in? Dit is een vraag die wellicht niet alleen jij, maar ook zeker andere mensen ook hebben en dit komt dan ook zeker door de onduidelijkheid die er omheen zit. Je krijgt strafpunten F1 net zoals bij een echt rijbewijs. Zo heb je bijvoorbeeld regels waar je jezelf altijd aan moet houden wanneer je aan het rijden bent. Wanneer je deze regels overtreed dan kan je een waarschuwing krijgen. Wanneer dit vaker gebeurd kan het zijn dat je strafpunten krijgt. Kijk online voor meer informatie en ander F1 nieuws.

Voorbeelden

Het is lastig om te weten wanneer een coureur een straf kan krijgen en het is daarom goed om een aantal voorbeelden op een rijtje te hebben om het zo wat duidelijker te maken. Zo kan je van strafpunten F1 een voorbeeld nemen aan Lando Norris in 2020. Deze coureur had namelijk tijdens de Grand Prix van Turkije maar liefst drie strafpunten gekregen en dit kwam omdat hij een dubbele gele vlag had genegeerd. Dit is dan ook een goed voorbeeld omdat je tijdens de race altijd de vlaggen moet opvolgen, anders kan het echt zo zijn dat er activiteiten gebeuren die zware ongelukken kunnen uitlokken.

Kijk online

Als je meer wilt weten over de regels van F1 en bijvoorbeeld de strafpunten F1, dan is het een goed idee om online te gaan kijken op bepaalde formule 1 websites. Er zijn namelijk genoeg websites waar je snel kunt lezen waar je bijvoorbeeld strafpunten voor kunt krijgen en wat de gevolgen hiervan zijn. Zo kan je meer leren over de sport en waar vooral coureurs zich bezig mee moeten houden.