auto

Waarom een sloopauto naar de sloperij brengen?

Heb je een ongeluk gekregen met je tweedehands auto? Of moet je jouw auto laten keuren? Vervelend, maar er is een grote kans dat je auto total loss is, of dat je veel moet betalen voor de reparaties. De reparatiekosten kunnen soms hoger uitvallen dan de waarde van je voertuig. In dit geval is het nooit de moeite waard om de auto te laten maken en kun je deze het beste verkopen. Via het internet een sloopauto verkopen is over het algemeen erg lastig en dit kan soms maanden duren. Voor de meeste mensen is dit natuurlijk erg vervelend, maar gelukkig is er een betere oplossing. Je kunt je sloopauto namelijk ook verkopen aan een sloperij en dit brengt gigantisch veel voordelen met zich mee. Sommige van deze voordelen kunnen heel erg handig zijn, maar wat zijn deze voordelen precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Vergoeding & laten ophalen

Er zitten verschillende voordelen verbonden aan je sloopauto verkopen aan een sloperij. Ten eerste krijg je een kleine vergoeding en vaak zit deze tussen de 100 en 400 euro. Dit ligt namelijk aan de onderdelen die in de sloopauto zitten. Sommige onderdelen kunnen door de sloperij nog verkocht worden en dit betekent dat jouw vergoeding ook een stuk hoger wordt. Daarnaast kan de sloperij jouw sloopauto komen ophalen en hiervoor gaat ook een klein bedrag van de vergoeding af. Dit is wel het beste, omdat de meeste mensen niet meer kunnen rijden met een sloopauto. In de meeste gevallen mag dit ook niet van de overheid en is dit de beste oplossing. Kijk hiervoor wel op de website van de sloperij, zodat je zeker weet dat ze een ophaalservice hebben. Daarnaast kun je op de website ook precies zien hoeveel je nog voor de sloopauto kunt krijgen.

Je bent direct van je sloopauto af

Een sloperij erkend door het RDW kan een vrijwaring code regelen voor de auto. Dit betekent dat je de sloopauto van je naam af kunt halen en dat is een groot voordeel. Dit betekent ook dat je binnen 24 uur van jouw sloopauto af bent. De meeste mensen vinden dit een heerlijk gevoel en kunnen ook direct gaan kijken voor een nieuwe auto. Kijk op de website van de sloperij wat ze voor jou kunnen beteken. Let op, want het is verstandig om een sloperij in de omgeving te zoeken.

Reacties uitgeschakeld voor Waarom een sloopauto naar de sloperij brengen?