auto

Wat is autodemontage

Vroeger werd autodemontage nooit genoemd alle bedrijven die auto’s demonteren werden sloopbedrijven genoemd en je auto werd dus gesloopt. Nu is dat allemaal heel anders en je hoort het woord sloopbedrijf nog wel vaak, maar wel veel minder dan vroeger. Dat komt omdat het woord autodemontage veel chiquer klinkt dan een sloopbedrijf. Terwijl er eigenlijk geen verschil zit in die twee benamingen. Allebei zorgen ze ervoor dat de auto van je naam af gaat en dat de auto uit elkaar wordt gehaald.  

Wat doet een autodemontage bedrijf 

Een auto demontage bedrijf houd zich bezig met het afschrijven en uit elkaar halen van auto’s die een WOK hebben of auto’s die niet meer kunnen rijden en helemaal stuk zijn. De auto’s worden ingekocht en ingenomen en naar een autodemontage bedrijf gebracht. De mensen die er werken kijken goed naar de auto en bepalen of de auto aan het einde van zijn levensjaren is. Als dit zo is dan wordt de auto afgemeld bij het RDW en hoef jij geen belasting en de verzekering meer te betalen en wordt de auto volledig van je naam afgeschreven. De auto mag dan niet meer de weg op en moet worden opgehaald door het auto demontage bedrijf. Daar halen ze de auto volledig uit elkaar en halen ze alle recyclebare en herbruikbare onderdelen van de auto af. De onderdelen die van de auto afkomen worden grondig bekeken en er word gekeken of ze nog goed genoeg zijn voor de tweedehands verkoop of dat ze gerecycled moeten worden. Het metaalrecyclingbedrijf vernietigd de rest van de auto en het metaal wordt met een shredder in heel kleine stukjes geshredderd. Slopen is dus niet de goede term om te gebruiken omdat een auto uit elkaar wordt gehaald en niet wordt gesloopt. 

Wat kan je allemaal inleveren bij een autodemontagebedrijf 

Heb je een sloopauto of een schadeauto dan kan je die inleveren bij een demontagebedrijf en daar een vergoeding voor vragen. Ook kun je scooters en motors inleveren bij een demontagebedrijf en daarnaast ook oud ijzer kun je naar hen toe brengen voor een vergoeding. Ze werken ook met aanhangers en vrachtwagens. Je wilt natuurlijk wel het meeste geld voor je auto krijgen en niet zomaar naar het eerste bedrijf gaan. Daarom is het verstandig om verschillende auto demontage bedrijven te vergelijken. Omdat hun met grote hoeveelheden ijzer werken krijgen hun een betere prijs dan jij als particulier krijgt.

Reacties uitgeschakeld voor Wat is autodemontage